Artykuły higieniczne rekomendowane dla branży HoReCa

artykuły higieny osobistej

Artykuły higieniczne są niezbędnym elementem wyposażenia hoteli, restauracji i firm cateringowych. Są to miejsca, w których wymagana jest wysoka czystość i higiena, m.in. ze względu na kontakt z żywnością. Z tego powodu stosowana jest tam profesjonalna chemia i środki czystości. Miejsca te nie mogłyby również funkcjonować bez artykułów papierowych, służących m.in. do podawania posiłków oraz sprzątania różnego rodzaju powierzchni.

Jakie artykuły higieniczne wykorzystywane są w branży HoReCa?

Artykułami papierowymi stosowanymi w różnych firmach należących do branży HoReCa są: czyściwa przemysłowe, ręczniki kuchenne oraz ręczniki składane typu ZZ, papiery toaletowe, chusteczki oraz serwetki. Firmy cateringowe wykorzystują produkty, takie jak opakowania na żywność, torby, torebki, tacki, pudełka, jednorazowe sztućce, a także papier do pakowania żywności. W restauracjach wykorzystywany jest również papier do pieczenia, woreczki próżniowe oraz foliowe. Coraz częściej przedsiębiorstwa korzystają z artykułów higienicznych wykonanych z biodegradowalnych materiałów, celulozy oraz z bambusa.

Jakie artykuły do czyszczenia stanowią wyposażenie restauracji i hoteli?

W wyposażeniu każdej restauracji powinny znaleźć się środki czystości do odtłuszczania powierzchni, a także preparaty do czyszczenia zmywarek, lodówek, chłodnic, piekarników, płyt indukcyjnych, okapów i grillów. W hotelach potrzebne są środki czystości do czyszczenia toalet, pokojów, a także kuchni. W ośrodkach, w których znajduje się strefa SPA, niezbędne są preparaty, które pomogą zachować sterylność w gabinetach zabiegowych, saunach, a także na basenach. Przydatne są również różnego rodzaje odplamiacze, a także produkty do odkamieniania toalet, płyty do mycia sanitariów i odświeżacze powietrza.

©2022. Realizacja: artdot.pl